Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Χέι Μίστερ

Αφήνω την πχοιότητα κατά μέρους για λίγο και κάνω στροφή στη λαϊκή σοφία, να μιλήσω και εγώ τη γλώσσα του πτωχού λαού! Πολλοί έχουν ομιλήσει περί χυδαιότητας. Λίγοι όμως πέτυχαν... Φευ! Ξέρεις εσύ... Κυριακάτικα στο DownTown με έβγαλες απ' τα ρούχα μου!
 

Αγοράκι μου... Mister μου...

Let's talk λίγο about προκλητικότητα... Οι ετεροφυλόφιλοι κάνουν καθημερινώς come out, δηλαδή εκδηλώνουν την σεξουαλικότητά τους. Όταν μια γυναίκα λέει “Πάω σπίτι μου, με περιμένει ο άντρας μου” αυτό ισούται με το να κρατάει χέρι με τον σύντροφό της ή να φιληθεί σε δημόσιο χώρο. Με την ίδια λογική, όταν ένας άντρας σφυρά -κλέφτικα στην Κύπρο- όταν βλέπει μια γυναίκα να περνά, ή όταν λέει “Ίντα μ&!ναρος” εκδηλώνει την σεξουαλικότητά του. Αλλά φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό...

Γιατί ρε άτιμη κοινωνία ο γκέι να μην μπορεί ούτε να το πει ούτε να το κάνει; Όχι, οι γκέι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια πράγματα! Διατί; Ομοφοβία η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Η ομοφοβία είναι μισαλλοδοξία, τα 'παμε κι άλλες φορές, μην επαναλαμβανόμαστε... Δεν είναι καινούριο φρούτο! Αυτά τα “ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει αρκεί να μην με ενοχλεί” εγώ δεν τα σηκώνω εν έτει 2016! Το παρακάναμε! Η κάθε καρυδιάς καρύδι έχει κι άποψη για την σεξουαλικότητα, για τον Νότη και τον Αρναούτογλου μιλάω εν προκειμένω Χάρη μου. Μην ξεχάσω ΚΑΙ την Χατζηβασιλείου! Πρόσεξε, δεν είπε ποτέ κανείς ότι θέλει να απαγορεύσει στους ετεροφυλόφιλους να φιλιούνται δημόσια αλλά οι προαναφερθέντες εμμέσως πλην σαφώς το λένε, το ζητάνε, για τους ομοφυλόφιλους. Μου γίνατε όλοι Πούτιν κι Άνθιμοι ξαφνικά!

Όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση “Ένα Σύμφωνο δεν φέρνει την άνοιξη”. Μόνο οι άντρες, οι άντρακλες, οι Νότηδες δηλαδή, μπορούν να είναι αισχροί αλλά εκτός κατηγοριών, γιατί έτσι είναι οι άντρες -αποφασίσαμε στην Ανατολίτισσα Κύπρο. Ενοχλείται ο Χ γιατί ένας τύπος στο μπαρ τον scanάρει... Απορώ (και εξίσταμαι), δεν βγαίνει έξω συχνά; Δεν βλέπει πώς έχει καταντήσει αγορά -κρεάτων- η κοινωνική ζωή; Άμπα τζαι δει σε άντρας πέντε λεπτά, λυσσιά σε! Κάτσε ρε αγοράκι μου... Τί είναι αυτά; Μην ρίχνουμε το επίπεδο μας σε επίπεδα Λιάγκα!

Δεν σας εξήγησε η μαμά πώς γίνονται αυτά τα πράγματα; Καταρχάς, όσο κι αν αρνείται κοτζάμ κοινωνία να το παραδεχτεί, ο γκέι με γκέι σμίγει (γενικός κανών)! Όσο στρέιτ κι αν δηλώνεις άμα σου αρέσει ο άντρας, στρέιτ δεν είσαι. Να κάνω την παρομοίωση με παζλ; Με μαγνήτες; Μπούχτισα και με τις παρομοιώσεις με τα παγωτά, τη σοκολάτα και τη βανίλια! Ας μιλήσουμε για κάτι πιο μάτσο, ηλεκτρολογικά. Δεν μπορείς να βάλεις μια λάμπα LED με δίπολη βάση σε βιδωτό αμπαζούρ! Δεν γίνεται, είναι αδύνατον, ιτς ιμπόσιμπολ! Και οι γκέι έχουν στάνταρτς και δεν την πέφτουν όπου να 'ναι! Η σεξομανία και η σεξουαλικοποίηση ισχύει παντού και πάντοτε.

ΥΓ. Προς υπεράσπιση του Μίστερ Κύπρου απορρίπτει το χυδαίο και προκλητικό ακόμα και στο φλερτ και στις γυναίκες. Αλλά κάποια πράγματα οφείλουν να αναθεωρηθούν... Καλώς ή κακώς οι κάτοχοι τίτλων (ακόμα και των πιο σαχλών τύπου Μις Μπύρα ή Μίστερ Οδοντόκρεμα) είναι φορείς (Ριαρ μου) ιδεών και αξιών (sic, sick). Αλλά ας μην αναπαράγουμε στερεότυπα, για το καλό μας και τη νοημοσύνη μας που αργοπεθαίνει.

ΥΓ.2 Αφού το ρίξαμε το επίπεδο... Ας το χαρούμε κιόλας! Τί να κάνει άραγε η Βιβή; #πόσοtrashναντέξω

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ο αετός

Νότις αγάπη μου, ο αετός πεθαίνει στον αέρα. On air στο Τετ-α-τετ ή σε μια ξεχαρβαλωμένη εκπομπή του Αρναούτογλου καλύτερα. Στο Τετ-α-τετ με το μπεγλέρι στο χέρι, α λα... Μαίρη Χρονοπούλου! Θεά αγάπη μου! Και στον Αρναούτογλου με ένα μωβ φερετρί σακάκι. Η μάτσο κουλτούρα του κακού χαμού... Δεν θα υπερασπιστώ όμως την χαμένη τιμή της Αξιοπρέπειας Μπλουμ, γιατί είδαμε πού μας οδήγησαν και οι κύριοι που κάθονται στα έδρανα της βουλής με γραβάτες και λουστρίνια. Τα ράσα δεν κάνουν το παπά, οι γραβάτες δεν κάνουν τους πολιτικούς και τα μπεγλέρια δεν κάνουν τους άντρες. Σαφέστατο.

Είσαι φασίστας. Επαναδιατυπώνω: Φασισταριό του κερατά! Μιλάς και λες ό,τι λες, κανένα πρόβλημα. Αρνείσαι όμως να ακούσεις την αντίθετη γνώμη, πρόβλημα επικοινωνίας και νοημοσύνης τουλάχιστον. Δεν φτάνει αυτό, επιμένεις στις παρδαλοφιλοσοφίες σου και σε θεωρίες καταστροφής τύπου “Η Ελλάδα και η γλώσσα μας δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια” “Ήταν σχέδιο της Τουρκίας τα τελευταία είκοσι χρόνια να στείλουν δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους στην Ελλάδα”. Αγνοείς και αρνείσαι κατηγορηματικά ότι υπήρξαν βίαιες επιθέσεις εναντίων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Και τολμάς να μιλάς εσύ για Φασισμό;

Σε λογόκρινε το ΡΙΚ πριν λίγα χρόνια, το 'χεις και παράπονο... καλό μου! Κλαίω τώρα που σου γράφω. Καλά να σου κάνουν! Ξέρεις Ελληνάρα μου, άντρακλά μου, αοιδέ μου τί είναι ο Οστρακισμός; Άνθρωποι που δεν δέχονται την ελευθερία γνώμης και άποψης, είναι εχθροί της Δημοκρατίας και μπορούν να πάνε στο διάολο με τις ευχές όλων! Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Καλά να κάνουν και του Συναδινού του Ελληναρά στην Ευρωβουλή. Έκλασε η Ελληνικότητα και βγήκες εσύ! Δουλειά δεν είχε ο διάολος ήρθε ο Notis, ο Κολοκοτρώνης της Πίστας! Ο Ραγιάς της Πανεπιστημίου, του Ρεξ, να μας μάθει τί είναι αισθητική, Τέχνη, πρόσφυγες, πόλεμος και πολιτική.

Στο διάολο λοιπόν... με τις δικές μου τις ευχές τουλάχιστον!


Μου 'πες... Σου 'πα: Ατάκες του Νότις και... η απάντησή μου.

Είσαι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες. Είναι επίσημο αυτό; 
Επισημότατο, όπως η Απόλυτη σταρ Άννα Βίσση

Ο Άρχοντας της Πίστας. 
Συγγνώμη, η Λαίδη το ξέρει;!

Τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. 
Και ο Φοίβος που έγραψε την Γη και Σελήνη της Βανδή για το φαινόμενο του θερμοκηπίου το 'γραψε.

Είμαι ανισόρροπος. 
Γνώθι σαυτόν. Μπράβο.

Δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος!  
Και εγώ είμαι Γοργόνα θαλασσιά.

ΜΜΕ Μέσα Μαζικού Επηρεασμού. 
Γλωσσοπλάστη Νότη, για σένα σκίζω τα λεξικά μου.

Και συμπλήρωσα εγώ “και Εξευτελισμού”
Μουμουε και-ε. Γλωσσοπλάστη.

Εγώ θα πήγαινα στο Μέγαρο; 
Γιατί σου 'πε κανείς πως το Μέγαρο θα 'ρχόταν σε σένα;

Τί είναι ο γραφικός; 
Πολλές απορίες μαζεύεις Νότη μου.

Μας βιάζουν τις πατρίδες μας (εννοεί τους πρόσφυγες) 
Και εσύ την νοημοσύνη μας

Έχουν λεφτά, πολλά λεφτά. Είναι πλούσιοι. 
Ναι, ήρθαν να τονώσουν τον τουρισμό. Τί ήθελες να κάνουν ρε ξόανο;

Όχι δεν καταλαβαίνω. Και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω. 
Ωριμότις.

Δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω την γνώμη των άλλων
Δημοκρατικός.

Hot Spot. Καυτό Σημείο δηλαδή.
Γλωσσοπλάστη, καβλώνω.

Εγώ έζησα Ρατσισμό (σ.σ στη Γερμανία). Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Οι Αμερικάνοι είναι ρατσιστές, οι Γερμανοί είναι ρατσιστές. 
Προτάσεις επιπέδου νηπιαγωγείου.

Έλεγα ένα τραγούδι τότε του που έλεγε οι Κινγκ Κρίμσον *μιλά αγγλικά με αναίσχυντη προφορά* “Κονφιούζιον ουιλμπή μάι έπιταφ” που σημαίνει “Σύγχυση θα είναι ο επιτάφιός μου”
Καλό Επιτάφιο Νότη μου!