Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πριν το #CyprusPride

Είμαι με τέσσερις ώρες ύπνου και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο κόσμιος γίνεται. Κυκλοφόρησε ένα κείμενο με τις θέσεις δυο ατόμων υπέρ και εναντίον της πορείας υπερηφάνειας που λαμβάνει χώρα σήμερα Σάββατο, 31 Μαΐου στην Λευκωσία. Ο υπερασπιστής (του δικαιώματος άραγε) της πορείας είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος τα είπε ωραία και καλά...

Θα βασιστώ όμως στην θέση (sic) της κυρίας Μαύρου, της “εκπροσώπου” των ενάντιων της υπερηφάνειας. Ξεκινά τον λόγο της με το εξής – κουφό - “Εγώ γεννήθηκα Ορθόδοξη Χριστιανή”. Όχι. Γεννηθήκατε όπως όλοι μας γυμνή με τρεις βασικές ανάγκες, την αναπνοή, την τροφή και τον ύπνο. Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ένθεος. Κανένα παιδί δεν έχει στα γονίδια του τον Χριστιανισμό, το Βουδισμό ή την αθεΐα, γιατί ως γνωστόν η θρησκεία είναι κοινωνικό εύρημα.

Θα προσπεράσω την τοποθέτησή σας για την Ορθόδοξη εκκλησία η οποία κατά την άποψη σας δεν ομοιάζει με τον Παποκαισαρισμό (sic) της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. By the way Καισαροπαπισμός είναι η σωστή λέξη.* Γελάω ακόμη, γιατί τώρα κατάλαβα πως προέκυψε το Σχίσμα “μιας αρκής”. Πιο πολύ γέλασα με το “δεν μπορούν ούτε και πρέπει να διαχωριστούν” Κράτος και Εκκλησίας γιατί η Εκκλησία συντήρησε την εθνική ταυτότητα. I rest my case.

Μετά ξεκινάνε τα μπαγλαμαδάκια. Επιλογή η ομοφυλοφιλία; Α ναι; Όχι, η θρησκεία είναι επιλογή. Να γίνετε ιστορικός ήταν μια επιλογή. Να μείνετε στην Κύπρο και να δουλεύετε εδώ ήταν μια άλλη επιλογή. Ο έρωτας δεν είναι επιλογή... Εκτός και αν εσείς λειτουργείτε με αυτόν τον τρόπο, τύπου: βγαίνω έξω, αχ τι να κάνω βαριέμαι, ας ερωτευτώ αυτόν με τα μούσια πίσω μου. Η έλξη δεν είναι επιλογή.

Η ομοφυλοφιλία (αρχαιοπρεπής λέξη) είναι η έλξη (προσωπική και ερωτική) ατόμων του ιδίου φύλου. Τόσο η ομοφυλοφιλία όσο και η ετεροφυλοφιλία δεν έχουν ιατρικές “αποδείξεις”, οι επιστήμονες δεν ξέρουν πως “εξηγείται” η σεξουαλικότητα (δηλ. η συναισθηματική, ρομαντική ή και σεξουαλική έλξη σε άνδρες ή και γυναίκες). Για περισσότερες απορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων στην οποία θα βρείτε επιστημονική θέση γιατί η ομοφυλοφιλία (και η ετεροφυλοφιλία) δεν είναι ασθένειες.

Συμφωνώ πάραυτα μαζί σας για το bullying το οποίο οφείλουμε να εξαλείψουμε όχι μόνο από τα σχολεία αλλά και από τα πανεπιστήμια και από τον κόσμο όλο. Αν δεν έχετε ακούσει για βια εναντίον ομοφυλοφίλων ψάξτε στο Google “Ουγκάντα και ομοφυλοφιλία”. Λιθοβολούν ανθρώπους, καίνε ανθρώπους και αν δεν τους σκοτώσουν φροντίζουν να τους κάνουν τη ζωή τους κόλαση. Αν δεν έχετε ακούσει για προκατάληψη και ρατσισμό εις βάρος ομοφυλοφίλων τότε δεν ξέρετε. Άλλο το δεν άκουσα, άλλο το δεν ξέρω.

Ο Θεός (σας) είπε να αυξανόμαστε και να πληθυνόμαστε. Ωραία, να σκοτώσουμε λοιπόν όσες γυναίκες και όσους άντρες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και να ζήσουμε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση ενός Θεού που ποτέ δεν παντρεύτηκε και που ποτέ δεν έκανε παιδιά. Ωραία ιδέα. Παρόμοιες ιδέες είχε και ένας Γερμανός, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το ονοματάκι του... Αδόλφος κάτι. Δεν λέω ότι αυτό θέλετε, αλλά ρίξατε την αναπαραγωγή σαν επιχείρημα και εγώ λειτουργώ αναγωγικά.

Να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα των επιλογών. Επιλογή λοιπόν είναι να σπουδάσω κάτι, να φάω σήμερα μακαρόνια και αύριο ψητό, είναι επιλογή σας να είστε εχθρική στους ρωμαιοκαθολικούς και στους ομοφυλόφιλους. Η ομοφυλοφιλία έχει παρατηρηθεί σε πολλούς λαούς, σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικές χώρες, ακόμα και σε ζώα. Το μίσος όμως νομίζω είναι καθαρά ανθρώπινο προνόμιο. Διότι όλα αποδεικνύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό, όσο φυσιολογικό είναι να έχεις καφέ μάτι.

ΥΓ. Ο Θεός -για όσους πιστεύουν σ' αυτόν έστω σαν ιστορικό πρόσωπο- είπε πολλά πράγματα, αλλά αυτά τα οποία έχουμε είναι δευτερεύουσες πηγές. Είναι δηλαδή αυτά που είπαν οι μαθητές του ή άνθρωποι που είπαν ότι επικοινωνούν μαζί του. Είπατε ότι ο Θεός είπε ότι πρέπει να αυξανόμαστε (γιατί χανόμαστε κτλ). Επίσης ο Θεός -σας- είπε να μην πλησιάζουμε τις γυναίκες όσο έχουν εμμηνόρροια (Λευ. 18, 19) ή να μην κάνουμε τατουάζ (19, 28) ή να φοράτε ρούχα με δυο ανεμειγμένα υλικά (19, 19). Αλλά αυτά τα κάνουν άλλοι, τρανταχτή απόδειξη του ότι ακούτε ότι σας συμφέρει γιατί ο δικός σας ο Θεός -και για αυτό οι χριστιανοί καυχιούνται περισσότερο από κάθε άλλο ένθεο- είπε και ένα “αγαπάτε αλλήλους”. Και για τις προγαμιαίες σχέσεις κάτι είπε...


ΥΓ. 2ο. Το ότι εσείς είστε (και ΔΕΝ γεννηθήκατε, ελπίζω αυτό να είναι ξεκάθαρο) Χριστιανή Ορθόδοξη δεν σας κάνει σωστότερη από μένα ή οποιονδήποτε άλλον (ή αλάθητη κατά τον Καισαροπαπισμό).

Καλή συνέχεια ή Καλό Μεσαίωνα, ό,τι αγαπάτε.

*Update: Μετά από προσωπική απάντηση της κα. Μαύρου συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι υπάρχει και η λέξη Παποκαισαρισμός. Και πάλιν, I rest my case.

1 σχόλιο:

  1. Έχω διαβάσει διάφορα για το 1ο Cyprus LGBT Pride. Ακουσα ότι το 2ο (στο οποίο έτυχε να παρευρεθώ) ήταν σε γενικές γραμμές το ίδιο ενώ κάποιοι λένε ότι στο 1ο δεν έκανε τόση ζέστη όσο στο 2ο (λογικό, αφού το 2ο έγινε αρχές Ιουνίου ενώ το 1ο τέλη Μαϊου).
    Έψαξα στο weblog να βρω κάποιο άρθρο σχετικά με το 2ο διότι το σχόλιό μου μάλλον αναφέρεται περισσότερο στο 2ο.
    Πριν λίγες μέρες άκουσα ότι στις αρχές του 2014, ενώ γίνονταν ετοιμασίες για το 1ο Pride, η LGBT κοινότητα (ή έστω μεγάλο μέρος της) αγνοούσε την ύπαρξη ορισμένων LGBT (ή ακόμα LGBT-firendly) επιχειρήσεων στην Κύπρο. Π.χ. οι διοργανωτές του 1ου Pride δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει στην Κύπρο gay-sauna! Λίγους μήνες μετά το 1ο Pride δημοσιεύτηκε στη στήλη Gay and Lesbian του περιοδικού TIME-OUT ένα άρθρο για την gay-sauna στη Λεμεσό. Εντούτοις, πολύς κόσμος τελούσε εν πλήρη αγνοία. Θυμάμαι ότι στο 2ο LGBT Pride μίλησα με κάποια άτομα που γνωρισα εκεί και όταν τους είπα ότι στη Λεμεσό υπάρχει gay-sauna έπεσαν απ' τα σύννεφα.
    Πιστεύω ότι δεν γίνεται επαρκής ενημέρωση του κοινού για LGBT (ή έστω LGBT friedly) επιχειρήσεις και νομίζω αυτό το θέμα πρέπει οι αρμόδιοι να το κοιτάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή