Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Χρυσό Βατόμουρο Δημοσιογραφίας

Επ' αφορμής του “άρθρου” της Αλήθειας

Έχει γίνει εφιάλτης όλο αυτό... και το “άρθρο” (σε εισαγωγικά πάντα) της Αλήθειας είναι ακόμη ένα κερασάκι, σε ακόμη μια τούρτα την οποία ρίχνει ο “αρθρογράφος” (βοήθεια μας) στα μούτρα της ΛΟΑΤ κοινότητας της χώρας μας. Αν ήταν επώνυμο θα έλεγα πως ο συντάκτης έχει θράσος και θα απορούσα γιατί να έχει ακόμη δουλειά.

Πρωτίστως αυτό το... πράγμα δεν είναι άρθρο. Διαφωνώ καθέτως. Σε εισαγωγικό μάθημα Δημοσιογραφίας θα μαθαίναμε ότι αυτό είναι στα όρια του κακού άρθρου και της παρεξήγησης. Πρόκειται για 3 γραμμές και την ανακοίνωση τύπου της Accept, άρα ας το πούμε καλύτερα Αναδημοσίευση δελτίου τύπου, διότι αν το πούμε άρθρο νομίζω διαπράττουμε ύβρη στην Δημοσιογραφική επιστήμη.

Ας διαβάσουμε λοιπόν όλοι μαζί το δελτίο αυτό. Τι λέει; Ότι η οργάνωση Accept κατόπιν συνεννόησης με άλλες οργανώσεις και φορείς είχε συζητήσεις για την διοργάνωση ενός Cyprus Pride υπό μορφής σειράς εκδηλώσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μια πορεία υπερηφάνειας (pride march). Αυτό γίνεται όχι για να καταστεί η Κύπρος τουριστικό κέντρο στις δύσκολες ώρες που περνάμε αλλά οι εκδηλώσεις γίνονται για την ενδυνάμωση της ΛΟΑΤ κοινότητας και για την εξάλειψη διακρίσεων. Η πορεία αυτή υπερηφάνειας είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου όμως αναβάλλεται σε ημερομηνία που διευθετηθεί εκ νέου.

Ωραία. Θα ήθελα τώρα κάποιος λογικός άνθρωπος να μου εξηγήσει τι σχέση έχει ο τίτλος με το δελτίο τύπου... “Έρχεται το GAY PRIDE στην Κύπρο”. Μα αφού δεν έρχεται! Η ανακοίνωση τύπου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον τίτλο “Αναβολή του Gay Pride”. Επίσης η φωτογραφία είναι παντελώς άκυρη για τα Κυπριακά δεδομένα και μυρίζομαι θα έλεγα, αν όχι σκοπιμότητες εκ μέρους της εφημερίδας, τουλάχιστον αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Απορώ που είναι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Καμία αντίδρασις; Το στήσιμο του άρθρου (που δεν γνωρίζω κατά πόσον κυκλοφόρησε στην έντυπη μορφή της εφημερίδας) έγινε βαζάκι με μέλι για ομοφοβικές μύγες με σχόλια όπως:

Σχόλιο 1ο: Ο Πυρομανής, Ανδρέας Ελευθερίου

 Ο καθένας με τον πόνο του και εγώ με τον δικό μου, Καζαντζίδης. Ο σχολιαστής μας παρακινεί άλλους να κάψουν ανθρώπους, έρχεται λαμπρατζιά, περαστικά!

Σχόλιο 2ο: Ο Επιστήμονας, Σέργης Χατζησέργης


 Ισχυρίζεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή. Ναι, βέβαια, επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα ο κόσμος επιλέγει αν θα είναι γκέι ή όχι... Επίσης λέει ότι εν “ορμονικό”. Όχι αγαπημένε φίλε, ορμονικό είναι να βγάζεις σπυριά. Τέλος ο Κοινωνιολόγος Σέργης λέει ότι τώρα είναι σίγουρος ότι η Κύπρος είναι της διάλυσης. Έναν μωρόν που εννα περάσει να δει τους γκέι οι οποίοι εντελώς τυχαία όλοι τίτσιροι, χοροπηδούν και ανεμίζουν -sic- το ραβδί της νεράιδας φορώντας ζαρτιέρες τι θα πει; Πάντως ένα μωρόν που περνά που την Αγία Νάπα και βλέπει τις Εγγλέζες ξόβυζες και να αλληλοπαίρνονται με σπαρκωμένους Κυπραίους και Εγγλέζους στη μέση του δρόμου είναι απολύτως φυσιολογικό.

Σχόλιο 3ο: Ο Αγγλομαθής,  Ανώνυμος
Το τελευταίο πράμα που λείφκετουν εν κάμποσοι fags! Άτσα ρε φίλε, ξέρεις Αγγλικά. Να σε χαίρεται η μάνα σου!

Σχόλιο 4ο: Ο ανορθόγραφος trend-setter, Μάριος Ευαγγέλου


Δεν θέλουμε να γεμίζεται... αν σας αρέσει να χαϊδεύεται την αχλαδιά... ναι ότι θέλεται πείτε... οπισθωδρομικός... σε καταλαβένω... Αστέρι! Την χαϊδεύει την αχλαδιά!!!

Σχόλιο 5ο: Ο Λακωνικός απειλητικός τύπος, Δημήτρης Παντελίδης και ο Παιχνιδιάρης, Νίκος Νικολάου
Ελάτε και εννα καταλάβετε! Τι θα φορέσεις;
Παναγία του, επολλύναν οι γ....ι. Κρεμάλα, αγαπημένο παιχνίδι. Οι γαύροι; Οι γόνιμοι; Οι γέροι;;;

Σχόλιο 6ο: Ο... Σκατά Ευτυχισμένος Έγινα

Είναι ανοιχτόμυαλος ο Σκατά Ευτυχισμένος Έγινα, πάνω από όλα. Τέτοια ατάκα έχει να ακούσω από τις Βουλευτικές του 2011: “Έχω φίλους μου που είναι έτσι, αλλά...”! Έγραψες.
 
Ζηλεύω το κουράγιο όσων απάντησαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου